Sidor

30 mars 2011

Fiskbiffar for dinner

Ett gammalt recept som blivit en favorit: Laxbiffar med mangosalsa på toast

Recept (4 p):
• 500 g skinn- och benfri laxfilé (Mitt tips: vattna ur om upptinad)
• 2 jalapeños eller spansk peppar
• 1 tsk salt (Mitt tips: ta mer)
• Rivet skal och pressad saft av 1 lime
• 1 msk potatismjöl (Mitt tips: lägg till 1/2 msk)
• 2 dl matyoghurt
• 1 mango
• 1 salladslök

Gör så här:
• Finhacka laxen eller mixa den grovt. (Mitt tips: hacka med kniv, ger mindre vätska = bättre biffresultat)
• Kärna ur och finhacka pepparen. Blanda hälften av pepparen med laxen, salt, limeskal, mjöl och 1/2 dl yoghurt till en färs.
• Forma färsen till 4 stora biffar. (Mitt tips: gör 8 mindre istället, smakligare size)
• Skala, kärna ur och hacka mangon. Finstrimla salladslöken. Blanda mango, salladslök och limesaft med yoghurten och pepparen som är kvar. (Mitt tips: häll i en gnutta flytande honung + örtsalt + mer limesaft)
• Stek laxburgarna i smör ca 2 min på varje sida. (2 min funkar för mindre biffar också)
• Servera på rostat bröd med såsen och sallad.


(Ursprungsrecept från Arla, 2001)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...