Sidor

23 augusti 2011

Trotsa tråkmåndag med kantarellpaj

Varför göra en regnig måndag (igår) tristare än den är... när man kan laga kantarellpaj till middag? Med egen svamp och Västerbottensost, herregud vad gott! Har du inte egen svamp så köp med dig några hekto hem från närmsta marknad eller mataffär, de finns ju överallt nu och kostar inte mer än 14.90/hg.

Detta pajskal är en fullträff (inte torrt och trist som vanliga mjöl-och-smör-varianten):
3 dl mjöl
75 g kallt smör
3/4 dl lättkesella
Knåda ihop, bre ut i form och picka. Låt stå kallt 30 min. Grädda 10 min i 200 grader.

Fyllning: 4-5 nävar färska kantareller, en lök, lite purjo och bacon som steks ihop i smör med salt/peppar och läggs i pajskalet. Sen på med en äggstanning av 4 ägg ihopvispade med 4 dl gräddmjölk. Krydda med timjan/mejram/dragon och toppa med 1-2 dl Västerbottensost. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 30 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...