Sidor

29 december 2009

Bättre än spenat!

Grönkål, mina vänner, är en mycket trevlig ingrediens som har oförtjänt låg status i våra kök. Den förknippas kanske mest bara med julens långkål och det är så synd för den är både god och lätt att tillaga och dessutom nyttig och billig och svenskodlad och klimatsmart (odlas oftast på friland). En jättefin vintergrönsak!

Den beter sig ungefär som en robust variant av spenat vid tillagning men krymper inte lika mycket och behåller i slutänden mer av både struktur och smak. Man bara repar bladen från stammen, strimlar dem och steker lätt i ca 10 min, kryddar och använder i vilka rätter man vill. Där man använder spenat (eller broccoli) kan man lika gärna använda grönkål.

Och kostnaden? 4 gånger mindre än plastförpackad färsk bladspenat! Gå nu och köp grönkål och experimentera hej vilt i köket.

Fler fördelar:
• Vitamin- och järnrik.
• Den håller sig länge i kylskåpet.
• Den går att frysa in, råhackad.
• Finns också att köpa fryst (svensk).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...