Den beter sig ungefär som en robust variant av spenat vid tillagning men krymper inte lika mycket och behåller i slutänden mer av både struktur och smak. Man bara repar bladen från stammen, strimlar dem och steker lätt i ca 10 min, kryddar och använder i vilka rätter man vill. Där man använder spenat (eller broccoli) kan man lika gärna använda grönkål.
Och kostnaden? 4 gånger mindre än plastförpackad färsk bladspenat! Gå nu och köp grönkål och experimentera hej vilt i köket.
Fler fördelar:
• Vitamin- och järnrik.
• Den håller sig länge i kylskåpet.
• Den håller sig länge i kylskåpet.
• Den går att frysa in, råhackad.
• Finns också att köpa fryst (svensk).
• Finns också att köpa fryst (svensk).
Mattips: Grönkålssallad. Vegetarisk vinterlasagne. Grönkålstartletter. Grönkålssoppa med cheddartoast.
Uppdatering: Fler som håller med!
Uppdatering: Fler som håller med!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar