Sidor

13 december 2009

Prinskorv med savoykål


Idag tjuvstartade vi lite med julesmakerna och gjorde prinskorv med pepparrotsstuvad savoykål och skånsk senap. Enligt mig ska prinskorvarna absolut vara snittade i ändarna och enligt sambon absolut inte, så därför gör vi alltid båda varianterna. Nåväl. Vad jag skulle säga var att den stuvade savoykålen som vi testade för första gången var riktigt god!

Gör så här:
Strimla ca 3 nävar savoykål och fräs upp i stekpannan i lite matfett ett par minuter, utan att kålen får färg. Salta och peppra och släng i en gnutta socker eller honung (kål + sötma = bra).

Tillsätt 1-2 dl matlagningsgrädde och 2-3 msk riven pepparrot. Rör om och låt puttra ihop några minuter. Häll i lite redning om det ser för simmigt ut (jag gjorde det). Smaka av och krydda ev. mer. Obs, koka ej för länge, kålen ska vara lite bitig.
(Ursprungsrecept härifrån.)

Kolla in alla Dagens middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...