Fänkål med citron och parmesan
Skär fänkålen i mindre bitar och koka dem al dente i saltat vatten. Marinera i citronsaft, en skvätt olivolja och lite flingsalt i ca en kvart. Servera medan fänkålen fortfarande är ljummen, toppad med hyvlad parmesan.
Morots- och persiljesallad
Skala och slanta morötter i två färger lite på diagonalen, blanda ihop med strimlad färsk lökblast och massor av finskuren slätbladig persilja. Krydda med italiensk salladskrydda och en skvätt äppelcidervinäger. (Rostade sesamfrön kan säkert vara gott att strössla på.)
Aubergineröra
Dela auberginen på längden och lägg delarna på en plåt i mitten av ugnen med den plana sidan uppåt i ca 20 min på 150 grader. När köttet är mjukt gröp ur delarna med en sked och finfördela i en skål tillsammans med en pressad vitlöksklyfta och en skvätt olivolja. Flingsalta och peppra efter tycke och smak.
Looks delicious...greetings from Chile
SvaraRaderaThanks, these are ecological veggies that I plan to prepare in different ways. Greetings from Sweden!
SvaraRadera