Sidor

31 oktober 2010

Slow food-resto


På den här restaurangen med Slow food-tema fick jag nöjet att äta färsk svamp från trakten. Till förrätt beställdes en blandad kompott av svart trumpet, kantarell och någon sopp (tror jag) serverad i en smördegskorg. Fick också tips av ägaren om var i bergen man kunde hitta svamp :-)

Stämningen på reston var väldigt familjär och man blev på kuppen nästan kompis både med personalen och andra trevliga gäster. Som en annan svensk som varit på orten sa: med ett leende kommer man långt. Skulle dock vilja addera: och med kroppsspråk när franskan tryter!

För att beställa en 3-rätterslunch på en annan lokal resto krävdes också lite kroppsspråk. Bland annat visade servitrisen var på kroppen köttbiten i dagens gryta kom från, på kossan alltså, det var i midjan ungefär. Förrätten var mer lättbegriplig: salade a l´anchoise. Såklart ingick en karaff vin också!

Sallad med rödbetor, morötter, grönt och tomater, ansjovisfiléer och senapsdressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...